Koulun lukuvuosi 2016 - 2017

Lempoisten koulu sijaitsee kunnan keskustaajamassa. Koulu kuuluu palvelualueeseen ”eteläinen I” ja oppilaat tulevat pääasiassa keskustaajaman alueelta Harakkalasta Hauralaan, lisäksi Laasonportista, Maakalasta ja Miemolasta. Koulussa järjestetään perusopetusta vuosiluokille 1-6, esiopetusta, aamu- ja iltapäivätoimintaa, koko kunnan harjaantumisopetusta esi-9.-luokille sekä erityistä tukea koko palvelualueelle ”eteläinen I”. Koulu aloitti toimintansa vuonna 1873. Lukuvuonna 2016-17 oppilaita on 547 ja henkilökuntaa 90.

----------------------------------------------------------------------------------------

Lempoisten koulu järjestää hyväntekeväisyystempauksen Unicefin hyväksi viimeisen kouluviikon perjantaina 2.6.2017. Unicef-kävely toteutetaan näin:

- Oppilas tuo koulusta sponsorikuoren, jonka avulla hän kerää tukijoita kävelyynsä (esim. 2 €/km)

- Oppilas kävelee pe 2.6. luokan kanssa esim. 5 km lenkin ja saa sillä 5 tarraa passiinsa

- Oppilas näyttää tai kertoo sponsoreilleen tarrojensa määrän, minkä perusteella sponsori tekee lahjoituksen (esim. 10 €)

- Lahjoitus tehdään osoitteessa www.unicef.fi/unicef-kavely (koulu ei ota vastaan käteistä)

- Sponsorikuorta ei tarvitse palauttaa koululle

Kiitos tuesta jo etukäteen!

Lempoisten koulu on mukana vuosille 2015 - 2017 ajoittuvassa Erasmus-hankkeessa. Lisäksemme mukana on kouluja kuudesta maasta. Hankkeen tarkoituksena on kehittää keinoja koulukiusaamisen ja väkivallan ehkäisemiseen.

Viime syksynä koulullamme vieraili 47 vierasta - suurin osa heistä lapsia. Suomen vierailun teemana oli käydä liikunnan keinoin kiusaamista vastaan. Vieraat saivat pikakoulutuksen mm. Verso- ja Välkkäri-toimintaan, jotka Lempoisten koulussa ovat käytössä.

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio.

Lämpömittari

Koulun E-sisäänkäynnin lipalle on asennettu näyttötaulu-valomainos. Kyseessä on Raimo Toivion / RWM-SYSTEMSIN v. 2004 lahjoittama laite, jolle luvattiin 13-vuoden takuu. Nyt uuden koulurakennuksen myötä etupinta on uusittu ja tekniikka tarkastettu.

Kiitokset lahjoituksesta ja sen uusimisesta!

Lempoisten koulu

Koulutie 8